I dag, 6. februar, feirer vi samenes nasjonaldag. Kvinnehelseutvalget ønsker alle en god feiring!

I mandatet er utvalget bedt om å se på helse blant urfolk i et kjønnsperspektiv. For å ivareta urfolksperspektivet på en god måte, har utvalget valgt å belyse samiske kvinners helse i et eget kapittel i NOU-en. Kapitlet om samiske kvinners helse og samisk helse i et kjønnsperspektiv legges frem som en del av NOU-en 2. mars.

Les mer om det åpne seminaret Kvinnehelseutvalget arrangerer i forbindelse med overleveringen her: Bli med på seminar om Kvinnehelseutvalgets NOU 2. mars!

I departementene ble samenes nasjonaldag markert med en hilsen fra statssekretær Ole Gustav Narud etterfulgt av konsert med Elle Máijá Klefstad Bær samt visning av kortfilmen Koftepolitiet. Elle Máijá Klefstad Bær er mest kjent som gitarist i det samiske popbandet Rolffa, men har det siste året jobbet med et soloprosjekt der hun både joiker og synger på nordsamisk.

Illustrasjon av det samiske kapitlet i NOU-en
Illustrasjon av det samiske kapitlet i NOU-en
Markering av samenes nasjonaldag i Akersgata 59
Markering av samenes nasjonaldag i Akersgata 59